Hvorfor kan ikke lydbølger polariseres?
Hvorfor kan ikke lydbølger polariseres?

Video: Hvorfor kan ikke lydbølger polariseres?

Video: Hvorfor kan ikke lydbølger polariseres?
Video: VERDENS MÆRKELIGSTE LYD 2024, Kan
Anonim

Svar: Lydbølger , er langsgående, noe som betyr at de svinger parallelt med bevegelsesretningen. Siden det ikke er noen komponent i en lyd bølgesvingning som er vinkelrett på bevegelsen, lydbølger kan ikke polariseres.

Med dette i betraktning, kan lydbølger polariseres?

Lydbølger er langsgående slik at de ikke kan være det polarisert . Upolarisert: den bølge vibrasjoner forekommer i alle plan vinkelrett på kjøreretningen.

Vet også hvilken av følgende bølger som ikke kan polariseres? Alle langsgående bølger som lyd osv kan ikke polariseres fordi bevegelsen til partiklene allerede er inne en dimensjon som er forplantningsretningen til bølge . Altså alle tverrgående bølger som elektromagnetisk bølger kan være polarisert.

På samme måte, hvorfor kan noen bølger polariseres og andre ikke?

Når tverrgående bølger har partiklene deres alltid vibrerende i samme plan bølge sies å være "fly polarisert ". Langsgående bølger kan ikke være polarisert fordi partiklene deres vibrerer i samme retning som bølge reiser. Bølger flytte energi gjennom et medium uten flytte hele mediet.

Kan lydbølger forstyrre?

Innblanding av Lyd . To på reise bølger som eksisterer i samme medium vil forstyrre med hverandre. Hvis deres amplituder legger til, vil innblanding sies å være konstruktiv innblanding , og ødeleggende innblanding hvis de er "ute av fase" og trekker fra.

Anbefalt: