Hva kan forårsake en reduksjon i bevegelsesmengden til et objekt i bevegelse?
Hva kan forårsake en reduksjon i bevegelsesmengden til et objekt i bevegelse?

Video: Hva kan forårsake en reduksjon i bevegelsesmengden til et objekt i bevegelse?

Video: Hva kan forårsake en reduksjon i bevegelsesmengden til et objekt i bevegelse?
Video: Changes In Momentum | Forces & Motion | Physics | FuseSchool 2024, Kan
Anonim

Momentum av en gjenstand er lik massen multiplisert med hastigheten. ( Momentum er en vektormengde fordi hastighet er en vektor). Minkende enten masse eller hastighet vil redusere momentum . Noen eller alle momentum av en objekt kan overføres til en annen gjenstand ved å kollidere med den.

På denne måten, hva forårsaker en økning eller reduksjon i momentum?

Impuls påvirker Momentum Enhver bevegelig gjenstand kan ha momentum . Dette er fordi momentum er masse i bevegelse. Så hvis du øke en gjenstands masse, du også øke det er momentum . Det samme gjelder for hastighet: øke eller redusere objektets hastighet, og du øke eller redusere det er momentum med samme beløp.

For det andre, hva er faktorene som påvirker momentumet til et objekt? Svar - to faktorer påvirker farten , nemlig massen av gjenstand og dens hastighet. (Hastighet, ikke hastighet, som retningen er en viktig del av momentum gitt at det er en vektormengde).

Følgelig, kan momentumet til et objekt endres?

Hvis en kraft virker i samme retning som objektets bevegelse, så øker kraften hastigheten gjenstand opp. Uansett, en kraft Kommer til å endres hastigheten til en gjenstand . Og hvis hastigheten til gjenstand er endret, deretter momentum av gjenstand er endret.

Er det et negativt momentum?

Forklaring: Momentum er en vektormengde, gitt av de produkt av et objekts masse og hastighet. Hvis de hastighet på de objektet er negativ , dvs. de objektet reiser i det som er valgt som det negative retning, momentumet vil også være negativ.

Anbefalt: