Hva skjer når ubalanserte krefter virker på et objekt i bevegelse?
Hva skjer når ubalanserte krefter virker på et objekt i bevegelse?

Video: Hva skjer når ubalanserte krefter virker på et objekt i bevegelse?

Video: Hva skjer når ubalanserte krefter virker på et objekt i bevegelse?
Video: Levin Λ Friston Λ Fields: "Meta" Hard Problem of Consciousness 2024, Kan
Anonim

Hvis en gjenstand har et nett makt handle på det, vil det akselerere. De gjenstand vil øke hastigheten, bremse eller endre retning. An ubalansert kraft (nett makt ) handler på en gjenstand endrer hastighet og/eller retning bevegelse . An ubalansert kraft er en uimotsagt makt som forårsaker en endring i bevegelse.

I denne forbindelse, hvordan påvirker ubalanserte krefter bevegelsen til et objekt?

Ubalanserte krefter kan forårsake en gjenstand å endre den bevegelse . Dette skjer på to måter. Hvis en gjenstand er i ro og en ubalansert kraft skyver eller trekker gjenstand , vil den bevege seg. Ubalanserte krefter kan også endre hastigheten eller retningen til en gjenstand som allerede er inne bevegelse.

På samme måte, hvilke krefter virker på en gjenstand i hvile? Det er vektorsummen av alle slike krefter som er lik null for an gjenstand i ro . CASE 1: Med tanke på en basketball med vekt 1 kg, hvis den har blitt holdt stasjonær på bakken, er det to krefter som virker på den. Disse er dens vekt (tyngdekraften) og like og motsatte makt fra bakken (normal reaksjon).

Følgelig, hva er 3 ting som ubalanserte krefter kan få et objekt til å gjøre?

Ubalanserte krefter kan føre til en endring i retning, en endring i hastighet, eller både en endring i retning og i hastighet.

Hva er typene krefter?

Kraft er den eksterne agenten som produserer bevegelse eller har en tendens til å produsere bevegelse eller den stopper bevegelse eller har en tendens til å stoppe bevegelse. I utgangspunktet er det to typer krefter, kontaktkrefter og ikke-kontaktkrefter. Gravitasjonskraft, elektrisk kraft, magnetisk kraft, kjernekraft, friksjonskraft er noen eksempler på makt.

Anbefalt: