Innholdsfortegnelse:

Hva kan forårsake ytterligere fisjonsreaksjoner?
Hva kan forårsake ytterligere fisjonsreaksjoner?

Video: Hva kan forårsake ytterligere fisjonsreaksjoner?

Video: Hva kan forårsake ytterligere fisjonsreaksjoner?
Video: The Submarine Graveyard that Became a Nightmare (Devonport Royal Dockyard) 2024, Kan
Anonim

Hele kjernen deler seg i to store fragmenter kalt 'datterkjerner'. I tillegg til "datter"-produktene, eksploderer også to eller tre nøytroner ut av fisjonsreaksjon og disse kan kollidere med andre urankjerner for å forårsake ytterligere fisjonsreaksjoner . Dette er kjent som en kjede reaksjon.

Med tanke på dette, hva er fisjonsreaksjon?

I kjernefysikk og kjernekjemi, kjernefysikk fisjon er et atomkraftverk reaksjon eller en radioaktiv nedbrytningsprosess der kjernen til et atom deler seg i to eller flere mindre, lettere kjerner. Fisjon er en form for kjernefysisk transmutasjon fordi de resulterende fragmentene ikke er det samme elementet som det opprinnelige atomet.

På samme måte, hvor skjer kjernefysisk fisjon? Atomfisjon kan skje i en kjernefysisk reaksjon. Et eksempel vil være i kjernefysisk kraftverk, hvor uran forfaller til andre stoffer. I dette eksemplet reagerer et nøytron med uran-235 for å gi krypton-92, barium-141 og 3 nøytroner.

Her, hva er noen anvendelser av fisjonsreaksjoner?

Noen av bruksområdene for fisjonsreaksjoner er:

  • Det brukes til produksjon av elektrisitet i et kjernekraftverk.
  • Den brukes til å lage en atombombe.
  • Det brukes til å produsere radioisotoper for medisinske formål. Det brukes også til å produsere nøytroner.
  • Nøytroner brukes i industrielle formål.

Hva er fisjonseksempel?

Fisjon er spaltning av en atomkjerne i to eller flere lettere kjerner ledsaget av energifrigjøring. Energien som frigjøres av kjernekraft fisjon er betydelig. Til eksempel , den fisjon av ett kilo uran frigjør like mye energi som å brenne rundt fire milliarder kilo kull.

Anbefalt: