Innholdsfortegnelse:

Hva er delene av mitokondriene?
Hva er delene av mitokondriene?

Video: Hva er delene av mitokondriene?

Video: Hva er delene av mitokondriene?
Video: От проекта Всея Руси до проекта RomaNova. 2024, Kan
Anonim

Mitokondrier Struktur

De er laget av to membraner. Den ytre membranen dekker organellen og inneholder den som en hud. Den indre membranen foldes over mange ganger og skaper lagdelte strukturer kalt cristae. Væsken som finnes i mitokondrier kalles matrisen.

På denne måten, hva er de 4 delene av mitokondriene?

De er:

  • den ytre mitokondriemembranen,
  • intermembranrommet (rommet mellom ytre og indre membraner),
  • den indre mitokondriemembranen,
  • cristae-rommet (dannet av utfoldinger av den indre membranen), og.
  • matrisen (rom innenfor den indre membranen).

På samme måte, hva er hovedfunksjonene til mitokondriene? Membranen er der de kjemiske reaksjonene skjer og matrisen er der væsken holdes. Mitokondrier er en del av eukaryote celler. Hovedoppgaven til mitokondrier er å utføre cellulær respirasjon . Dette betyr at den tar inn næringsstoffer fra celle , bryter det ned og gjør det til energi.

Også, hva er delene av mitokondrier og dens funksjon?

Struktur av mitokondrier Den ytre membranen dekker overflaten av mitokondrier , mens den indre membranen er plassert innenfor og har mange folder kalt cristae. Foldene øker overflaten av membranen, noe som er viktig fordi den indre membranen holder proteinene involvert i elektrontransportkjeden.

Hvor finnes mitokondrier?

Mitokondrier er funnet i alle kroppens celler, med unntak av noen få. Det er vanligvis flere mitokondrier funnet i én celle, avhengig av funksjonen til den celletypen. Mitokondrier er plassert i cytoplasmaet til celler sammen med andre organeller i cellen.

Anbefalt: