Hvordan vet du om den er bøyd eller lineær?
Hvordan vet du om den er bøyd eller lineær?

Video: Hvordan vet du om den er bøyd eller lineær?

Video: Hvordan vet du om den er bøyd eller lineær?
Video: y=mx+c explained | GCSE Maths #shorts 2024, April
Anonim

Lineær = er bare en linje av atomer med en vinkel på 180°. Legg merke til det det er 2 eller 3 atomer totalt. Bøyd = Lineær men bøyd på grunn av de Lone Pairs som den inneholder, de flere Lone Pairs de større den bøyde og de mindre de grad.

I denne forbindelse, hvordan vet du om en Lewis-struktur er bøyd eller lineær?

Hvis alle elektronpar fungerer som bindende elektroner, og etterlater ingen ensomme par på sentralatomet, da vil molekylet være lineær (f.eks. CO2). Hvis men det er ett eller to ensomme par på det sentrale atomet, da vil molekylet være bøyd (f.eks; SO2, H2O).

I tillegg, er CCl4 bøyd eller lineær? I henhold til Lewis-strukturen, CCl4 er et tetraedrisk molekyl. Elektronegativiteten for C er 2,5 og Cl er 3,0, noe som resulterer i en polar kovalent binding. Faktisk, siden molekylet er symmetrisk, vil alle dipolmomentene kansellere hverandre. CCl4 er et eksempel på et ikke-polart molekyl.

Er o2 lineær eller bøyd på denne måten?

De oksygen har 6 valenselektroner og trenger dermed 2 elektroner til fra 2 hydrogenatomer for å fullføre oktetten. Molekylet er todimensjonalt og bøyd i motsetning til berylliumhydrid-saken som var en lineær eller rettlinjet molekylær geometri fordi den ikke hadde et enkelt elektronpar.

Er SCl2 bøyd eller lineær?

SCl2 er svoveldiklorid. Den inneholder ett svovel- og to klormolekyler. Geometrinavnet er bøyd (tetraedrisk). For at det skal være det, må det ha 2 antall bindingsretninger og 2 ensomme elektronpar.

Anbefalt: