Hvorfor er fordampning av vann en fysisk endring og ikke en kjemisk endring?
Hvorfor er fordampning av vann en fysisk endring og ikke en kjemisk endring?

Video: Hvorfor er fordampning av vann en fysisk endring og ikke en kjemisk endring?

Video: Hvorfor er fordampning av vann en fysisk endring og ikke en kjemisk endring?
Video: Торий 2024, April
Anonim

9A. Fordampning av vann er en fysisk endring og ikke en kjemisk endring fordi det er en endring det gjør det ikke endre stoffer som a kjemisk forandring , bare en fysisk forandring . De fire fysisk egenskaper som beskriver en væske er når den fryser, koker, fordamper , eller kondenserer.

Følgelig, er ikke fordampning en kjemisk endring?

Forklaring: Det er en fysisk endring fordi det går fra væskefasen til gassfasen. Det er ikke en kjemisk forandring fordi det fortsatt er laget av to hydrogenatomer og et oksygenatom.

Er det også en kjemisk eller fysisk endring å fjerne salt fra vann ved fordampning? Dette er fordi du kan gjenopprette salt av fordamper de vann borte. Generelt a fysisk forandring er reversibel ved bruk fysisk midler. For eksempel, salt oppløst i vann kan gjenopprettes ved å la vann til fordampe.

Også for å vite, er filtrering av vann en fysisk eller kjemisk endring?

Hvis du bruker mikro filtrering eller ultra filtrering , det er ingen kjemisk forandring under filtrering som bare er en fysisk prosess. De vann molekyler forblir som H2O som er mindre nok til å passere gjennom porene i membranen.

Er fordampning og kondensering fysiske eller kjemiske endringer?

Smelting, fordampning og kondensering er eksempler på fysisk forandring , eller endring av staten, og er forskjellige fra Endringer som får nye materialer til å dannes gjennom en kjemisk reaksjon.

Anbefalt: