Hvordan påvirker topografi vær og klima?
Hvordan påvirker topografi vær og klima?

Video: Hvordan påvirker topografi vær og klima?

Video: Hvordan påvirker topografi vær og klima?
Video: Geografi - Vær og klima 2024, Kan
Anonim

De topografi av et område kan innflytelse de vær og klima . Topografi er avlastning av et område. Hvis et område er nær en vannmasse, har det en tendens til å bli mildere klima . Fjellområder har en tendens til å ha mer ekstreme vær fordi det fungerer som en barriere for luftbevegelser og fuktighet.

På samme måte kan man spørre seg, hvordan påvirker geografi vær og klima?

Geografi påvirker de vær på mange måter. Topografiske trekk som fjell påvirke de vær mest på den måten at de leder luftstrømmer. For eksempel blir luft tvunget til å stige over fjell. Fuktig luft vil avkjøles når den stiger, og skyene slipper ut vannet, og forårsaker nedbør som regn eller snø.

På samme måte, hvordan påvirker Relief vær og klima? Formen på landet (' lettelse ') Klima kan bli påvirket av fjell. Fjell får mer nedbør enn lavtliggende områder på grunn av luft er tvunget over det høyere bakken avkjøles det, noe som får fuktig luft til å kondensere og falle ut som nedbør. Jo høyere plass er over havet jo kaldere er det vil være.

hva er faktorene som påvirker vær og klima?

Det viktigste faktorer påvirker klima er breddegrad, høyde, avstand til havet eller havet, orientering av fjellkjeder mot rådende vind og havstrømmen.

Hva er de 5 faktorene som påvirker klimaet?

Klimaet på et bestemt sted påvirkes av en rekke samvirkende faktorer. Disse inkluderer breddegrad, høyde , nærliggende vann, havstrømmer, topografi, vegetasjon og rådende vind. Det globale klimasystemet og eventuelle endringer som skjer innenfor det påvirker også lokalt klima.

Anbefalt: