Hva betyr en partisjonskoeffisient på 1?
Hva betyr en partisjonskoeffisient på 1?

Video: Hva betyr en partisjonskoeffisient på 1?

Video: Hva betyr en partisjonskoeffisient på 1?
Video: Partition Coefficient 2024, April
Anonim

I de kjemiske og farmasøytiske vitenskapene er begge fasene vanligvis løsemidler. Mest vanlig, en av løsningsmidlene er vann, mens det andre er hydrofobt, som f.eks 1 -oktanol. Derav Fordelingskoeffisient måler hvor hydrofilt ("vannelskende") eller hydrofobt ("vannfrykt") et kjemisk stoff er.

På samme måte spørs det om en høy partisjonskoeffisient er bedre?

måleenhet kalt Fordelingskoeffisient . Jo større løselighet et stoff har, desto høyere det er Fordelingskoeffisient , og høyere de Fordelingskoeffisient , den høyere membranens permeabilitet for det aktuelle stoffet.

Dessuten, hva er fordelingskoeffisienten til benzosyre? De Fordelingskoeffisient er den fordeling av oppløst stoff i to ublandbare væsker. Det er aktiviteten til oppløst stoff å gå inn i organisk fase eller vannfase som forklares med Skillevegg Lov ved å ta benzosyre i benzen og vann, som forklarte det benzosyre finnes i dimeric03-form. ?? = √ C org.

På denne måten, hva betyr logD?

logD er en Logg av fordeling av en kjemisk forbindelse mellom lipid- og vannfasen. Den mest populære lipidfasen er oktanol. LogP er tilsvarende logD for ikke-ioniserbare forbindelser og representerer delingen av den nøytrale formen for ioniserbare forbindelser (og dermed er en virtuell, umålelig egenskap).

Hva er enhetene for partisjonskoeffisient?

EN Fordelingskoeffisient er forholdet mellom konsentrasjonen av et stoff i ett medium eller en fase (C1) til konsentrasjonen i en andre fase (C2) når de to konsentrasjonene er i likevekt; det er, Fordelingskoeffisient = (C1/C2)likevekt. De enheter Av c1 og C2 kan være annerledes.

Anbefalt: