Hva er det magiske tallet når det gjelder korttidshukommelse og hva betyr dette?
Hva er det magiske tallet når det gjelder korttidshukommelse og hva betyr dette?

Video: Hva er det magiske tallet når det gjelder korttidshukommelse og hva betyr dette?

Video: Hva er det magiske tallet når det gjelder korttidshukommelse og hva betyr dette?
Video: Hva slags kunnskap trenger Norge i fremtiden? 2024, April
Anonim

Kapasitet på Kort - Term Memory Hva er det magiske tallet i form av kort - terminminne (STM)? Den midler at den faktiske Nummer av gjenstander som en voksen kan holde i STM er fra 5 til 9, for de fleste og for de fleste oppgaver blir ting uforutsigbare etter ca. 7 urelaterte gjenstander, da har gjenstandene en tendens til å bli borte eller falle ut.

På denne måten, hva er det magiske tallet når det gjelder korttidshukommelse?

7

Vet også hvorfor 7 er det magiske tallet? Denne grensen, som psykologer kalte " magisk nummer syv " da de oppdaget det på 1950-tallet, er den typiske kapasiteten til det som kalles hjernens arbeidsminne. Arbeidsminne er avgjørende for å kunne fortsette samtaler, navigere i en ukjent by og kopiere bevegelsene i en ny treningsvideo.

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer korttidshukommelsen?

Kort - terminminne har en ganske begrenset kapasitet; den kan inneholde omtrent syv elementer i ikke mer enn 20 eller 30 sekunder om gangen. I motsetning til sensoriske og kort - terminminne , som er begrenset og forfaller raskt, lang- terminminne kan lagre ubegrensede mengder informasjon på ubestemt tid.

Hva kjennetegner korttidshukommelsen?

Kort - terminminne har 3 hoved kjennetegn : Kort varighet som bare kan vare opptil 20 sekunder. Kapasiteten er begrenset til 7 ±2 biter med uavhengig informasjon (Millers lov) og er sårbar for forstyrrelser og avbrudd.

Anbefalt: