Innholdsfortegnelse:

Hvordan forteller et fritt kroppsdiagram deg om nettokraften på en gjenstand?
Hvordan forteller et fritt kroppsdiagram deg om nettokraften på en gjenstand?

Video: Hvordan forteller et fritt kroppsdiagram deg om nettokraften på en gjenstand?

Video: Hvordan forteller et fritt kroppsdiagram deg om nettokraften på en gjenstand?
Video: Free Body Diagrams - Tension, Friction, Inclined Planes, & Net Force 2024, Kan
Anonim

EN gratis - kroppsdiagram viser vektorene for alle krefter handler på kropp . Den resulterende vektoren funnet ved å summere alle de individuelle vektorene representerer netto kraft . Siden F = ma, vil akselerasjonsvektoren peke i samme retning som netto kraft , med en størrelsesorden F/m.

På samme måte, hvordan kan du bruke et fritt kroppsdiagram for å bestemme nettokraften på et objekt?

Et fritt kroppsdiagram er bare en enkel skisse av objektet som viser alle kreftene som virker på det

  1. Tegn en rask skisse av objektet.
  2. Tegn en pil som viser hver kraft som virker på objektet.
  3. For å beregne nettokraften, legg til eventuelle vektorer som virker på samme akse (x og y), og pass på å være oppmerksom på retningene.

På samme måte, hva er nettokraften som virker på dette objektet? Størrelsen på netto kraftvirkende på en gjenstand er lik massen til gjenstand multiplisert med akselerasjonen til gjenstand som vist i formelen nedenfor. Hvis netto kraftvirkende på en gjenstand er null, så er gjenstand akselererer ikke og er i en tilstand som vi kaller likevekt.

På samme måte kan man spørre seg hvordan et diagram med fri kropp representerer de ulike kreftene som virker på et objekt?

Den eneste regelen for tegning gratis - kroppsdiagrammer er å skildre alle de krefter som finnes for det gjenstand i den gitte situasjonen. Bestem deretter retningen som hver makt er skuespill . Til slutt tegner du en boks og legger til piler for hver eksisterende makt i riktig retning; merke hver makt pil i henhold til type.

Hva viser et diagram med fri kropp?

I fysikk og ingeniørfag, a gratis kroppsdiagram (makt diagram , eller FBD) er en grafisk illustrasjon som brukes til å visualisere påførte krefter, momenter og resulterende reaksjoner på en kropp i en gitt tilstand.

Anbefalt: