Hva er forskjellen mellom et forhold en andel og en rate?
Hva er forskjellen mellom et forhold en andel og en rate?

Video: Hva er forskjellen mellom et forhold en andel og en rate?

Video: Hva er forskjellen mellom et forhold en andel og en rate?
Video: Пропорции кормления пшеничных заквасок: на что влияют, как рассчитать {КАК УПРАВЛЯТЬ ЗАКВАСКАМИ?} 2024, Mars
Anonim

EN forhold sammenligner størrelsen på to størrelser. Når mengdene har annerledes enheter, deretter en forhold kalles a vurdere . EN proporsjon er en erklæring om likhet mellom to forholdstall.

På denne måten, hva er et forholdstall og en rate?

EN forhold er en sammenligning av to tall eller målinger. Tallene eller målingene som sammenlignes kalles vilkårene for forhold . EN vurdere er en spesiell forhold der de to begrepene er i forskjellige enheter. For eksempel, hvis en 12-unse boks mais koster 69¢ vurdere er 69¢ for 12 unser.

På samme måte, hva er forskjellen mellom forhold og prosent? Forskjellen mellom forhold og prosent . EN forhold er en måte å beskrive forholdet på mellom to annerledes mengder. Prosentandeler er også en måte å sammenligne to på annerledes ting, men de sammenligner en del av noe med en helhet.

Deretter er spørsmålet, hva er proporsjon og forhold?

EN proporsjon er en ligning med a forhold på hver side. Det er et utsagn om at to forholdstall er like. 3/4 = 6/8 er et eksempel på en proporsjon . Når ett av de fire tallene i a proporsjon er ukjent, kan kryssprodukter brukes for å finne det ukjente nummeret. Dette kalles å løse proporsjon.

Hva er forholdsformel?

Forholdsformel . Når vi sammenligner forholdet mellom to tall som handler om en type, bruker vi forholdsformel . Det er betegnet som et skille mellom tallet med et kolon (:). Noen ganger brukes også et divisjonstegn for å uttrykke forholdstall.

Anbefalt: