Hvordan konverterer du en prosent til en andel?
Hvordan konverterer du en prosent til en andel?

Video: Hvordan konverterer du en prosent til en andel?

Video: Hvordan konverterer du en prosent til en andel?
Video: Hvor stor en procentdel er et tal af et andet? 2024, Kan
Anonim

Til konvertere 4/5 til a prosentdel , sett opp proporsjon 4/5 = x%/100. Proporsjoner vil kryssmultiplikere. Multipliser telleren til brøken til venstre med nevneren til brøken til høyre: 4*100 = 400.

Derav, hvordan beregner du andel?

Forhold og Proporsjoner - Proporsjoner - Dybde. EN proporsjon er ganske enkelt et utsagn om at to forhold er like. Det kan skrives på to måter: som to like brøker sa/b = c/d; eller ved å bruke et kolon, a:b = c:d. Følgende proporsjon leses som "tjue er til tjuefem som fire isto fem."

På samme måte, hva er definisjonen på en prosentandel? Proporsjon sier at to forhold (eller brøker) er like. Eksempel: 1/3 = 2/6. Se: Ekvivalente brøker. Proporsjoner.

Også, hvordan er prosentandelen relatert til en ligning?

Bruk kryssprodukt for å bestemme om de to forholdene danner en proporsjon . Her kan vi se at 2/16 og 5/40 er proporsjoner siden deres kryssprodukter er like. Prosent betyr hundredeler eller per hundre og skrives med symbolet %. Prosent er et forhold der vi sammenligner tall med 100 som betyr at 1 % er 1/100.

Hva er et proporsjonseksempel?

EN proporsjon er egentlig to forhold som er ekvivalente med hverandre. Her er en eksempel : Derfor må de danne en proporsjon . 3rd metode: Kryssprodukter: Multipliser tallene som er diagonale i forhold til hverandre. Hvis produktene er like, danner de to forholdstallene en proporsjon.

Anbefalt: