Hva er hensikten med lineære funksjoner?
Hva er hensikten med lineære funksjoner?

Video: Hva er hensikten med lineære funksjoner?

Video: Hva er hensikten med lineære funksjoner?
Video: Linear Functions 2024, April
Anonim

EN lineær funksjon er noen funksjon som grafer til en rett linje. Hva dette betyr matematisk er at funksjon har enten en eller to variabler uten eksponenter eller potenser. Hvis funksjon har flere variabler, må variablene være konstanter eller kjente variabler for funksjon å forbli en lineær funksjon.

Dessuten, hva brukes en lineær funksjon til?

De lineær funksjon er populær innen økonomi. Lineære funksjoner er de hvis graf er en rett linje. EN lineær funksjon har følgende skjema. y = f(x) = a + bx. EN lineær funksjon har én uavhengig variabel og én avhengig variabel.

Vet også, hvordan vet du når en funksjon er lineær? Du kan noen ganger identifisere en lineær funksjon ved å se på en tabell eller en liste over bestilte par. I en lineær funksjon , en konstant endring i x tilsvarer en konstant endring i y. En annen måte å fastslå om a funksjon er lineær er å se på den ligning.

Følgelig, når vil du bruke en lineær funksjon i det virkelige liv?

Bruk av lineære ligninger en eller flere variabler der en variabel er avhengig av den andre. Nesten alle situasjoner der det er en ukjent mengde kan være representert ved en lineær ligning, som å finne ut inntekt over tid, beregne kjørelengder eller forutsi fortjeneste.

Hva er noen eksempler fra det virkelige liv på lineære funksjoner?

Opprinnelig svart: Kan noen gi meg en eksempel av en lineær funksjon i det virkelige liv situasjon? Lineære funksjoner skje når som helst du har en konstant endringshastighet.

Eksempler fra det virkelige liv er:

  • Finner strøm forbrukt på dag 1, 2, 3…
  • Du tar en bil for leie.
  • Du kjører bil med en hastighet på 60 km/t.

Anbefalt: