Hvorfor kalles trigonometriske funksjoner sirkulære funksjoner?
Hvorfor kalles trigonometriske funksjoner sirkulære funksjoner?

Video: Hvorfor kalles trigonometriske funksjoner sirkulære funksjoner?

Video: Hvorfor kalles trigonometriske funksjoner sirkulære funksjoner?
Video: Redefining the Trig Functions on the Unit Circle (1 of 2: The Basic Concept) 2024, April
Anonim

Trigonometriske funksjoner er noen ganger kalt sirkulære funksjoner . Dette er fordi de to grunnleggende trigonometriske funksjoner – den sinus og cosinus – er definert som koordinatene til et punkt P som reiser rundt på enhetssirkelen med radius 1. De sinus og cosinus gjentar utgangene sine med jevne mellomrom.

Videre, hva er forskjellen mellom sirkulære funksjoner og trigonometriske funksjoner?

Mens trigonometriske funksjoner består av domener som er sett med vinkler og områder som er reelle tall, sirkulære funksjoner har domener som er sett med tall som tilsvarer vinklene til trigonometriske funksjoner (i radianer).

På samme måte, hva er de 6 sirkulære funksjonene? De seks trigonometriske hovedfunksjonene er sinus , kosinus , tangent, sekant , cosecant , og cotangens.

I denne forbindelse, hva er sirkulære funksjoner og trigonometri?

Trigonometriske funksjoner er definert slik at deres domener er sett med vinkler og deres områder er sett med reelle tall. Sirkulære funksjoner er definert slik at deres domener er sett med tall som tilsvarer målene (i radianenheter) av vinklene til analoge trigonometriske funksjoner.

Hvorfor er trigonometriske funksjoner periodiske?

Det er mange tilfeller der mer enn én vinkel har samme verdi for sin sinus , cosinus eller noe annet trigonometrisk funksjon . Dette fenomenet eksisterer fordi alle trigonometriske funksjoner er periodiske . EN periodisk funksjon er en funksjon hvis verdier (utganger) gjentas med jevne mellomrom.

Anbefalt: