Hva er fordelene og ulempene med busstopologi?
Hva er fordelene og ulempene med busstopologi?

Video: Hva er fordelene og ulempene med busstopologi?

Video: Hva er fordelene og ulempene med busstopologi?
Video: Sosiale Medier - Fordeler og Ulemper 2024, April
Anonim

Fordeler og ulemper av en bussnett

De ulemper av en bussnett er: hvis hovedkabelen svikter eller blir skadet hele Nettverk vil mislykkes. som flere arbeidsstasjoner er koblet ytelsen til Nettverk vil bli tregere på grunn av datakollisjoner.

Foruten dette, hva er fordelene med busstopologi?

Fordeler med busstopologi : Enkelt å koble til eller fjerne enheter i en Nettverk uten å påvirke noen annen enhet. I tilfelle datamaskin- eller enhetsfeil vil det ikke være noen effekt på andre enheter eller Nettverk . Kabelkostnaden er mindre sammenlignet med andre nettverkstopologi dvs. mesh og stjerne. Det er lett å forstå topologi.

Videre, hva er fordelene og ulempene med en ringtopologi? Fordeler av Ringtopologi : Reduserte sjanser for datakollisjon ettersom hver node frigir en datapakke etter å ha mottatt token. Token passering gjør ringtopologi prestere bedre enn buss topologi under stor trafikk. Ingen behov for server for å kontrollere tilkoblingen mellom nodene. Lik tilgang til ressursene.

Dessuten, hva er fordelene og ulempene med bussnett?

Fordeler og ulemper Veldig enkelt å koble en datamaskin eller periferiutstyr til en lineær buss . Krever mindre kabellengde enn en stjerne Nettverk som resulterer i lavere kostnader. Den lineære arkitekturen er veldig enkel og pålitelig. Det fungerer bra for små nettverk.

Hva er tretopologiens fordeler og ulemper?

Dette topologi er best å bruke på større nettverk. De tretopologi har noe fordeler slik som det er svært fleksibel, sentralisert overvåking og punkt-til-punkt-tilkobling og ulemper av denne topologi er at det er vanskelig å konfigurere, det er et enkelt feilpunkt.

Anbefalt: