Hva er fordelene og ulempene med en parallellkrets?
Hva er fordelene og ulempene med en parallellkrets?

Video: Hva er fordelene og ulempene med en parallellkrets?

Video: Hva er fordelene og ulempene med en parallellkrets?
Video: Series and Parallel Circuits | Electricity | Physics | FuseSchool 2024, Kan
Anonim

Parallell tilkoblinger har fordel at enhver belastning som plugges inn får en forutsigbar spenning, og strømmen gjennom belastningen avhenger kun av den ene belastningen. De ulempe er det parallell ledninger er vanligvis lavere spenning for sikkerhet, men dette krever mer ledning og et større tverrsnittsareal av kobbertråd.

På samme måte spørs det, hva er ulempene med en parallellkrets?

Majoren ulempe av parallelle kretser sammenlignet med serier kretser er at strømmen forblir på samme spenning som spenningen til en enkelt strømkilde. Annen ulemper inkludere delingen av en energikilde over hele krets , og lavere motstand.

På samme måte, hva er fordelene og ulempene ved å koble batterier parallelt? 4) Fordeler : Parallellkobling av batterier , hver enhet som er tilkoblet i en parallell kretsen får like mye spenning. Hvis det er et brudd i kretsen, er strømmen i stand til å passere gjennom kretsen gjennom forskjellige baner. Ulemper : Spenningen kan ikke økes eller multipliseres.

I tillegg, hva er fordelene med å bruke en parallellkrets?

Konsistent spenning De fleste apparater krever minst 110 volt strøm. En av fordeler av parallelle kretser er at de sikrer alle komponenter i krets har samme spenning som kilden. For eksempel har alle pærer i en lysstreng samme lysstyrke.

Vil batterier i parallell vare lenger?

I en parallell krets hver last mottar samme spenning. Når batterier er koblet til parallell , forblir spenningen den samme, men effekten (eller tilgjengelig strøm) økes. Dette betyr at batterier ville vare lenger . For eksempel to - 6 Volt batterier koblet inn parallell vil fortsatt produsere 6 volt.

Anbefalt: