Hva er fordelene og ulempene med Mercator-projeksjonen?
Hva er fordelene og ulempene med Mercator-projeksjonen?

Video: Hva er fordelene og ulempene med Mercator-projeksjonen?

Video: Hva er fordelene og ulempene med Mercator-projeksjonen?
Video: Geografi med Linn - KART 2024, Kan
Anonim

Ulemper : Mercator-projeksjon forvrenger størrelsen på objekter når breddegraden øker fra ekvator til polene, hvor skalaen blir uendelig. Så for eksempel virker Grønland og Antarktis mye større i forhold til landmasser nær ekvator enn de faktisk er.

Med tanke på dette, hva er den største ulempen med Mercator-projeksjonen?

En ulempe av å bruke Mercator-projeksjon er at det forvrenger størrelsen på områder, spesielt når du kommer nærmere nord- og sørpolen. Dette gjør forvrengningen nær polene svært alvorlig, men avtar til slutt til moderate nivåer.

Vet også, hva er fordelene og ulempene med kloden? De fordel av kloden er at det fremmer visuell nøyaktighet. Elevene må bruke en kloden ofte hvis de skal danne nøyaktige mentale kart. De fordel av verdenskartet er at du kan se hele verden på en gang. De ulempe er at verdenskart forvrenger form, størrelse, avstand og retning.

Ganske enkelt, hva er fordelene og ulempene med Robinson-projeksjonen?

Forskere bruker Equal-Area-kart for å sammenligne landstørrelser på verden. Fordel : Den Robinson kart projeksjon viser de fleste avstander, størrelser og former nøyaktig. Ulempe : Den Robinson kartet har noen forvrengning rundt polene og kantene.

Hva er hovedforskjellen mellom en Mercator- og en Robinson-projeksjon?

Dette er en sylindrisk projeksjon , med ekvator som standardparallell. De forskjell med dette projeksjon er at bredde- og lengdegradslinjene krysser hverandre for å danne kvadrater med jevn størrelse. Forresten sammenligning , i Mercator og Robinson-projeksjoner de danner rektangler med uregelmessig størrelse.

Anbefalt: