Er fullmånen alltid på samme sted?
Er fullmånen alltid på samme sted?

Video: Er fullmånen alltid på samme sted?

Video: Er fullmånen alltid på samme sted?
Video: This Is How You Can Tell A Full Moon Is Coming 2024, Kan
Anonim

Ja. De Måne kretser selvfølgelig rundt jorden, som igjen går i bane rundt solen. Toppen av Fullmåne er når Måne er på motsatt side av solen – 180 grader unna. Derfor Fullmåne (og den andre måne faser) oppstår ved samme tid, uavhengig av hvor du befinner deg på jorden.

På denne måten, er månen alltid på samme sted?

Svar: Hver side på måne opplevelser dag og natt. Siden måne roterer på sin akse en gang hver måned (se forrige spørsmål), en hvilken som helst gitt plassering på måne ville se en "dag" omtrent to uker lang, etterfulgt av en "natt" av samme lengde.

Deretter er spørsmålet om alle på jorden ser den samme månefasen? Alle sammen ser samme faser av Måne , men folk sør for ekvator som vender mot nord til se de Måne når det er høyt på himmelen vil se de Måne opp ned slik at baksiden er tent. De Måne går rundt Jord på en enkelt dag.

I tillegg, hvorfor er månen aldri på samme sted?

For det første måne sitter ikke fast i plass med den ene siden mot oss. Våre måne følgesvenn roterer mens den går i bane rundt jorden. Det er bare hvor lang tid det tar måne å fullføre en revolusjon på sin akse er samme det tar å sirkle planeten vår - omtrent 27 dager.

Er det lys på månen?

Disse forskjellige "ansiktene" kalles faser og de er et resultat av måten Solen på lys de Månens overflaten som Måne går i bane rundt jorden. De Måne kan bare sees som et resultat av solens lys reflekterer over det. Det produserer ingen lys av sitt eget.

Anbefalt: