Hva er et sted og P-sted for ribosom?
Hva er et sted og P-sted for ribosom?

Video: Hva er et sted og P-sted for ribosom?

Video: Hva er et sted og P-sted for ribosom?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

A-en nettstedet er inngangspunktet for aminoacyl tRNA (bortsett fra det første aminoacyl tRNA, som kommer inn ved P nettsted ). De P nettsted er der peptidyl-tRNA dannes i ribosom . Og E nettstedet som er utgangen nettstedet av det nå uladede tRNAet etter at det gir sin aminosyre til den voksende peptidkjeden.

På samme måte, hva er P-nettstedet og et nettsted?

De P nettsted , kalt peptidyl nettstedet , binder seg til tRNA som holder den voksende polypeptidkjeden av aminosyrer. A-en nettstedet (akseptor nettstedet ), binder seg til aminoacyl-tRNA, som holder den nye aminosyren som skal legges til polypeptidkjeden.

Spørsmålet er deretter, hva gjør A-stedet på ribosomet? A-en- nettstedet (A for aminoacyl) av en ribosom er en binding nettstedet for ladede t-RNA-molekyler under proteinsyntese. En av tre slike bindinger nettsteder , A-en- nettstedet er det første stedet t-RNA binder under proteinsynteseprosessen, de to andre nettsteder å være P- nettstedet (peptidyl) og E- nettstedet (exit).

Med tanke på dette, hva er P-stedet til et ribosom?

De P - nettstedet (for peptidyl) er den andre bindingen nettstedet for tRNA i ribosom . De to andre nettsteder er A- nettstedet (aminoacyl), som er den første bindingen nettstedet i ribosom , og E- nettstedet (utgang), den tredje. Under proteinoversettelse vil P - nettstedet holder tRNA som er knyttet til den voksende polypeptidkjeden.

Hva skjer på hvert av de tre stedene i ribosomet a P- og E-stedene?

Den intakte ribosom har tre rom: A nettstedet binder innkommende aminoacyl-tRNA; de P nettsted binder tRNA som bærer den voksende polypeptidkjeden; de E nettsted frigjør dissosierte tRNA-er slik at de kan lades opp med aminosyrer.

Anbefalt: