Hvorfor har elementer i samme gruppe samme ladning?
Hvorfor har elementer i samme gruppe samme ladning?

Video: Hvorfor har elementer i samme gruppe samme ladning?

Video: Hvorfor har elementer i samme gruppe samme ladning?
Video: Flere ledninger i samme udtag - Sådan gør du | Silvan 2024, April
Anonim

I mange tilfeller, elementer som tilhører samme gruppe (vertikal kolonne) på det periodiske system danner ioner med samme kostnad fordi de har det samme antall valenselektroner.

Med tanke på dette, hvorfor gjør elementer i samme gruppe?

1 svar. De elementer i samme gruppe har tilsvarende antall valenselektroner. De har identisk antall elektroner i sitt ytterste skall. f.eks. Alle alkalimetallene i Gruppe 1 har 1 valenselektron, så de har alle en tendens til å reagere på samme måte med andre stoffer.

For det andre, har elementer i samme periode mer eller mindre felles enn elementer i samme gruppe? Elementer i samme gruppe er de som er i en enkelt vertikal linje fra topp til bunn. De har mest i felles mellom de to retningene. De deler samme antall elektroner i deres valens underskall. Elementer i samme periode er de som er i en enkelt horisontal linje fra venstre til høyre.

Foruten dette, hvorfor har atomer i samme gruppe de samme egenskapene?

Elektron arrangementer og egenskaper av elementer Så, elementer i samme gruppe har lignende kjemikalie egenskaper fordi de har det samme antall elektroner i deres ytre skall. De atomer av alle gruppe 1 elementer har lignende kjemikalie egenskaper og reaksjoner fordi de alle ha ett elektron i deres ytre skall.

Hvorfor har grunnstoffene som tilhører samme gruppe lignende kjemiske egenskaper?

Elementer i samme gruppe (i det periodiske systemet) har lignende kjemiske egenskaper . Dette er fordi atomene deres ha de samme antall elektroner i det høyeste okkuperte energinivået. Gruppe 1 elementer er reaktive metaller som kalles alkalimetaller. Gruppe 0 elementer er ureaktive ikke-metaller som kalles edelgassene.

Anbefalt: