Innholdsfortegnelse:

Hva er ligningen for sinusloven?
Hva er ligningen for sinusloven?

Video: Hva er ligningen for sinusloven?

Video: Hva er ligningen for sinusloven?
Video: Hva er klimagass? 2024, Kan
Anonim

Sinusloven . Den sier ganske enkelt at forholdet mellom lengden på en side av en trekant og sinus av vinkelen på motsatt side er den samme for alle sider og vinkler i en gitt trekant. I ΔABC er en skrå trekant med sidene a, b og c, deretter asinA=bsinB=csinC.

På samme måte kan du spørre, hva er sinusloven og når kan den brukes?

De sinusloven kan være brukt å beregne de resterende sidene i en trekant når to vinkler og en side er kjent - en teknikk kjent som triangulering. De sinusloven er en av to trigonometriske ligninger som er vanlig anvendt å finne lengder og vinkler i skalatrekanter, der den andre er lov av kosinus.

Dessuten, hva brukes sinusloven til? Sinusloven . De sinusloven er brukt for å finne vinkler til en generell trekant. Hvis to sider og den vedlagte vinkelen er kjent, kan det være det brukt i forbindelse med lov av cosinus for å finne den tredje siden og de to andre vinklene.

Når du tar dette i betraktning, hvordan løser du Cos?

I enhver rettvinklet trekant, for enhver vinkel:

  1. Vinkelens sinus = lengden på motsatt side. lengden på hypotenusen.
  2. Vinkelens cosinus = lengden på den tilstøtende siden. lengden på hypotenusen.
  3. Tangens til vinkelen = lengden på motsatt side. lengden på den tilstøtende siden.

Er det en lov om tangenter?

De loven om tangenter , men ikke så kjent som lov av sines eller lov av cosinus, tilsvarer lov av sinus, og kan brukes i alle tilfeller der to sider og den inkluderte vinkelen, eller to vinkler og en side, er kjent.

Anbefalt: