Hvordan beregner du alternativt eksteriør?
Hvordan beregner du alternativt eksteriør?

Video: Hvordan beregner du alternativt eksteriør?

Video: Hvordan beregner du alternativt eksteriør?
Video: Sådan køber du dine første aktier 2024, Kan
Anonim

Å finne ytre vinkler, se i rommet over og under de kryssede linjene. Å finne alternativt eksteriør vinkler, se på det ytre rommet for hver krysset linje, på forskjellige sider av tverrgående. Vi håper du sa ∠1, ∠2, ∠7 og ∠8 er ytre vinkler.

I denne forbindelse, hva er alternative ytre vinkler lik?

Leksjonssammendrag Alternative ytre vinkler er vinkler som er på motsatte sider av tverrgående og utenfor de to linjene. Hvis de to linjene er parallelle, forteller teoremet deg at alternative utvendige vinkler er kongruente med hverandre.

Dessuten, hvordan ser en alternativ utvendig vinkel ut? Når to linjer er krysset av en annen linje (kalt Transversal): Alternative utvendige vinkler er et par vinkler på yttersiden av hver av disse to linjene, men på motsatte sider av tverrgående. I dette eksemplet, disse er to par Alternative utvendige vinkler : a og h.

Vet også, gir alternative utvendige vinkler opp til 180?

Hvis tverrgående skjærer over parallelle linjer (det vanlige tilfellet) da utvendige vinkler er supplerende ( legge til til 180 °). Så i figuren ovenfor, når du flytter punkt A eller B, de to vinkler vises alltid legge til til 180 °. Prøv det og overbevis deg selv om at dette er sant.

Er parallelle linjer kongruente?

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, er de tilsvarende vinklene kongruent . Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de tilsvarende vinklene er kongruent , den linjene er parallelle . Innvendige vinkler på samme side av transversalen: Navnet er en beskrivelse av "plasseringen" til disse vinklene.

Anbefalt: