Hvordan er DNA og RNA like?
Hvordan er DNA og RNA like?

Video: Hvordan er DNA og RNA like?

Video: Hvordan er DNA og RNA like?
Video: From DNA to protein - 3D 2024, Kan
Anonim

RNA er noe lignende til DNA ; de er begge nukleinsyrer av nitrogenholdige baser forbundet med sukker-fosfat-ryggraden. DNA har Thymine, hvor som RNA har Uracil. RNA nukleotider inkluderer sukkerribose, snarere enn deoksyribosen som er en del av DNA.

På samme måte spørs det, hva er likhetene og forskjellene mellom DNA og RNA?

Likheten : Begge er femkarbonpentosesukker som danner nukleotider med base og fosfat (sukker + base + fosfat = nukleotider). Baser: The DNA består av adenin, guanin, cytosin og tymin mens RNA består av adenin, guanin, cytosin og uracil.

Hvordan er DNA og RNA strukturelt like? DNA er en lang polymer med deoksyriboser og fosfatryggrad. Har fire forskjellige nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og tymin. RNA er en polymer med en ribose- og fosfatryggrad. Fire forskjellige nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og uracil.

Dessuten, hva har DNA og RNA til felles?

Både DNA og RNA har fire nitrogenholdige baser hver-tre som de deler (cytosin, adenin og guanin) og en som er forskjellig mellom de to ( RNA har Uracil mens DNA har Thymin). En av de viktigste likhetene mellom DNA og RNA er at de begge ha en fosfatryggrad som basene fester seg til.

Hvordan ligner DNA og RNA quizlet?

DNA er annerledes enn RNA fordi den har: deoksyribose for sukkeret, tymin i stedet for uracil, og den er dobbelttrådet. DNA og RNA er lignende i struktur fordi de begge har: en sukker-fosfat-ryggrad, og nitrogenbasetrinn - i utgangspunktet begge laget av nukleotider.

Anbefalt: