Hvordan beregner du ioniseringsenergi i kJ mol?
Hvordan beregner du ioniseringsenergi i kJ mol?

Video: Hvordan beregner du ioniseringsenergi i kJ mol?

Video: Hvordan beregner du ioniseringsenergi i kJ mol?
Video: Måling, mol og masse | Kemi C - 7 2024, Kan
Anonim

For å finne den normalt siterte ioniseringsenergi , multipliseres denne verdien med antall atomer i a muldvarp av hydrogenatomer (Avogadro-konstanten) og deretter dele med 1000 for å konvertere joule til kilojoule . Dette kan sammenlignes godt med den normalt angitte verdien for hydrogen ioniseringsenergi av 1312 kJ mol -1.

Herav, hvordan finner du ioniseringsenergien til be3+?

De ioniseringsenergi er også proporsjonal med Z^2, siden det er forskjellen mellom grunntilstanden til atomet/ionet og energi av det separerte ion pluss elektron. Ladningen til Be^(4+) er fire ganger den til H^+, så ioniseringsenergi av Be^(3+) er 4^2 eller 16 ganger det for H.

På samme måte, hva brukes ioniseringsenergi til? Ioniseringsenergi er viktig fordi det kan være det pleide å bidra til å forutsi styrken til kjemiske bindinger. Enheter: Ioniseringsenergi er rapportert i enheter av kilojoule per mol (kJ/mol) eller elektronvolt (eV).

Deretter kan man også spørre seg hvordan man beregner ioniseringspotensialet?

Del massen som ioniseres, i gram, med atommassetallet. Har du for eksempel 24 gram oksygen, som har en atommasse på 16, har du 1,5 mol. Multipliser ionisering energi du så opp med 96.485. 1 eV/partikkel er lik 96,485 kJ/mol.

Hva er eksempler på ioniseringsenergi?

De ioniseringsenergi av et atom er mengden av energi nødvendig for å fjerne et elektron fra gassformen til det atomet eller ionet. 1st ioniseringsenergi - Den energi nødvendig for å fjerne den høyeste energi elektron fra et nøytralt gassformet atom. Til Eksempel : Nei(g) → Na+(g) + e- Jeg1 = 496 kJ/mol.

Anbefalt: