Hvorfor flyter væske?
Hvorfor flyter væske?

Video: Hvorfor flyter væske?

Video: Hvorfor flyter væske?
Video: Gobs - Flytter Bjerge (feat. Branco) [Officiel Audio] 2024, Kan
Anonim

Dette betyr at væske partikler er lenger fra hverandre og kan bevege seg lettere. Siden partiklene kan Flytt væske kan strømme og ta formen på beholderen. Dette er fordi tiltrekningskreftene mellom vannpartiklene trekker partiklene på overflaten sammen.

På samme måte spørs det, hvorfor flyter væske lett?

EN væske som regel flyter lett på grunn av dets intermolekylære rom. Dessuten, væsker har derfor en svakere intermolekylær tiltrekningskraft væsker flyter lett.

På samme måte, hvorfor strømmer væske og gasser? Væsker og gasser kalles væsker fordi de kan gjøres til strømme , eller flytte. I enhver væske er selve molekylene i konstant, tilfeldig bevegelse, og kolliderer med hverandre og med veggene til enhver beholder. Bevegelsen til faste stoffer og reaksjonen på ytre krefter er beskrevet av Newtons bevegelseslover.

Vet også, hvorfor flyter en væske?

Væsker strømme fordi deres atomer (eller molekyler) ikke opprettholder en stiv lås med hverandre, men kan "gli og gli" over alt. "Trykket" fra en gass kommer faktisk fra den tilfeldige bevegelsen av teatomer/molekyler som kolliderer med veggene som inneholder gassen.

Hvorfor er væske viktig?

For å holde seg i live tar organismen inn viktig materialer for å lage energi, samtidig som de skytter ut giftige stoffer som avfallsprodukter. I denne forbindelse er vann viktig ganske enkelt fordi det er en væske ved jordlignende temperaturer.

Anbefalt: