Hva er væske og typer væske?
Hva er væske og typer væske?

Video: Hva er væske og typer væske?

Video: Hva er væske og typer væske?
Video: Vann og maismel - ikke Newtonsk væske 2024, April
Anonim

Væsker kan klassifiseres i fire grunnleggende typer . Ideell Væske . Ekte Væske . Newtonsk Væske . Ikke-newtonsk Væske.

Med tanke på dette, hva er væske forklare typer væske?

Væsker er definert som stoff som flyter eller deformeres under påført skjærspenning. Væske har ingen bestemt form for seg selv. Den antar formen til beholderen. Væsker og gasser er kjent som væsker . Avhengig av oppførselen til væsker , væsker er delt i to typer.

I tillegg, hva er væske og dens egenskaper? Massetetthet: Det er massen til væske per volumenhet. Viskositet: Viskositet er eiendom av væske som definerer samspillet mellom de bevegelige partiklene i væske . Det er målet for motstand mot strømmen av væsker . Den viskøse kraften skyldes de intermolekylære kreftene som virker i væske.

I denne forbindelse, hva er to typer væsker?

Væsker og gasser er to bred typer væske . Hver væske som eksisterer fysisk er en reell væske . Den eneste uvirkelige væsker er ideer som vi har oppfunnet, for eksempel kalorisk perfekte gasser, inviscid væsker , Newtonsk væsker , etc.

Er vann en væske?

Væsker og gasser kalles væsker fordi de kan fås til å flyte, eller bevege seg. I noen væske , selve molekylene er i konstant, tilfeldig bevegelse, og kolliderer med hverandre og med veggene til enhver beholder. Under standard atmosfæriske forhold, vann eksisterer som en væske.

Anbefalt: