Hvorfor er det farlig å varme opp en fullstendig forseglet beholder med væske?
Hvorfor er det farlig å varme opp en fullstendig forseglet beholder med væske?

Video: Hvorfor er det farlig å varme opp en fullstendig forseglet beholder med væske?

Video: Hvorfor er det farlig å varme opp en fullstendig forseglet beholder med væske?
Video: Вздулся аккумулятор 2024, Kan
Anonim

Når gasser inn containere er oppvarmet , øker molekylene deres i gjennomsnittshastighet. Gassen er derfor under større trykk når temperaturen er høyere. Dette er grunnen til at branner nærme seg forseglet gassflasker er ekstremt farlig . Hvis sylindrene varme opp nok, vil presset deres øke og de vil eksplodere.

Følgelig, hva kan skje hvis du varmer opp en væske i en lukket beholder?

Hvis de container er lukket , vil all damp som genereres ved koking forbli i container . Hvis den er på konstant volum, vil trykket stige i den. Trykket stiger, og vannet i den vil derfor ikke koke ved normalt kokepunkt. I stedet vil det begynne å koke ved høyere temperatur.

For det andre, hva skjer med trykket i en forseglet beholder med vann når varme påføres? Når temperaturen øker ved å flytte glidebryteren, flytende vann ekspanderer og dens metning press øker. Samtidig avtar gassfasevolumet, så gassfase og delvis trykk økning (ideell gasslov). Mengdene av og oppløst i vann øke med press , men avtar med temperaturen.

Man kan også spørre seg hvorfor man aldri skal varme opp en lukket beholder?

Denne loven forklarer hvorfor det er en viktig sikkerhetsregel at du bør aldri varme opp en lukket beholder . Økende temperatur uten å øke volumet som er tilgjengelig for å romme den ekspanderende gassen betyr at trykket bygges opp inne i container og kan få den til å eksplodere.

Hvorfor øker trykket når en gass varmes opp i en beholder?

Temperatur og press beregninger Når en gass er fanget inne i en container hvilken har en fast størrelse (volumet kan ikke endres) og gass varmes opp , partiklene vil få kinetisk energi som vil få dem til å bevege seg raskere. Dette forårsaker kraften på veggene til container til øke og så trykket øker.

Anbefalt: