Hvordan gjør du en matrise til en identitetsmatrise?
Hvordan gjør du en matrise til en identitetsmatrise?

Video: Hvordan gjør du en matrise til en identitetsmatrise?

Video: Hvordan gjør du en matrise til en identitetsmatrise?
Video: Easy steps to convert matrix into identity matrix 2024, Kan
Anonim

VIDEO

Dessuten, hvordan finner du inversen til en matrise ved å bruke en identitetsmatrise?

Det fungerer på samme måte for matriser . Hvis du multipliserer a matrise (som A) og dens omvendt (i dette tilfellet A1), får du identitetsmatrise I. Og poenget med identitetsmatrise er at IX = X for noen matrise X (som betyr "hvilken som helst matrise av riktig størrelse", selvfølgelig).

I tillegg, hva er identitetsmatrisen til en 3x3? Identitetsmatrisen eller enhetsmatrisen av størrelse 3 er 3x⋅3 3 x ⋅ 3 kvadratisk matrise med de på hoveddiagonalen og nuller andre steder. I dette tilfellet er identitetsmatrisen ???100010001??? [1 0 0 0 1 0 0 0 1].

Dessuten, hvordan multipliserer du en identitetsmatrise?

De identitet tilhører multiplikasjon sier at når 1 er multiplisert med et hvilket som helst reelt tall, endres ikke tallet; det vil si at ethvert tall ganger 1 er lik seg selv. Tallet "1" kalles multiplikativ identitet for reelle tall.

Hva skjer når du multipliserer en matrise med en identitetsmatrise?

Multiplisere ved identitet « identitet " matrise er en firkant matrise med 1-er på diagonalen og nuller alle andre steder. Multiplisere en matrise ved identitetsmatrise I (det er den store bokstaven "øye") endrer ikke noe, akkurat som multiplisere et tall med 1 endrer ingenting.

Anbefalt: