Når en fotballspiller sparker en ball akselererer ballen?
Når en fotballspiller sparker en ball akselererer ballen?

Video: Når en fotballspiller sparker en ball akselererer ballen?

Video: Når en fotballspiller sparker en ball akselererer ballen?
Video: William 9år har ekstreme fotballskills! 2024, April
Anonim

Når vi sparker ball , kraften vi bruker på den får den til akselerere fra en hastighet på 0 til en hastighet på flere titalls kilometer i timen. Når ball frigjøres fra foten, begynner den å avta (negativ akselerasjon ) på grunn av friksjonskraften som utøves på den (som vi observerte i forrige eksempel).

Hva er akselerasjonen av en fotball?

Fysikk om å sparke en Fotball . De Fotball akselererer når du sparker ball . *Den gjennomsnittlige akselerasjon når du sparker en fotball en ball er ca 8 meter per sek.

Dessuten, hvordan gjelder Newtons andre lov for fotball? De andre lov av bevegelse sier at kraften på en gjenstand er lik massen til gjenstanden multiplisert med dens akselerasjon. Hvis vi søke om dette lov til en fotball forteller det oss at mengden ballen akselererer avhenger av kraften anvendt av quarterbacken og massen av ballen.

Dessuten, hvor mye kraft bruker en gjennomsnittlig fotballspiller for å sparke ballen?

Dermed mens profesjonelle spillere sender ballen i 30 meter per sekund og 1200 pund av kraft, sender en gjennomsnittlig voksen spiller ballen rundt 25 meter per sekund basert på et spark på 1000 pund kraft, mens gjennomsnittlige ungdomsspillere bare kan få en ballhastighet på 14,9 meter per sekund, noe som indikerer bare 600 pund

Er sparking til en ball potensiell eller kinetisk energi?

Dette energi er mest sett når ballen sparkes i luften. Det kalles potensiell energi fordi den har potensiell å gjøre arbeid. Hvis fotballen ball heves til en viss høyde, på toppen, før den øker Kinetisk energi , den har Potensiell lagret at den vil bli brukt når den begynner å bevege seg.

Anbefalt: