Hvorfor akselererer et objekt i en sirkel?
Hvorfor akselererer et objekt i en sirkel?

Video: Hvorfor akselererer et objekt i en sirkel?

Video: Hvorfor akselererer et objekt i en sirkel?
Video: The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All 2024, Kan
Anonim

Akselerasjon . Som nevnt tidligere i leksjon 1, an objekt som beveger seg i uniform sirkulær bevegelse er beveger seg i en sirkel med jevn eller konstant hastighet. Hastighetsvektoren er konstant i størrelse, men skifter i retning. Det er akselererende fordi retningen til hastighetsvektoren endrer seg.

I forhold til dette, hvorfor beveger objekter seg i en sirkel?

Så for en objekt som beveger seg i en sirkel , må det være en indre kraft som virker på den for å forårsake dens innovergående akselerasjon. Til objektet beveger seg i sirkulær bevegelse, der er en netto kraft som virker mot sentrum som forårsaker gjenstand å søke sentrum.

I tillegg akselererer et objekt i bane? De objekt i bane er akselererende , selv om hastigheten forblir konstant, fordi hastigheten endrer seg.

Folk spør også, hva skjer med akselerasjon når et objekt beveger seg i en sirkel med jevn hastighet?

Når en objektet beveger seg i en sirkel på a konstant hastighet det er hastighet (som er en vektor) er i konstant endring. Dette er i stadig endring hastighet betyr at gjenstand er akselererende (sentripetal akselerasjon ). For dette akselerasjon til skje det må være en resulterende kraft, denne kraften kalles sentripetalkraften.

Kan et objekt akselerere uten å bevege seg?

Hvis gjenstand er akselererende , dens hastighet endrer seg, og den er i bevegelse. Hvordan kan det ikke være? Ressursen min legger kryptisk til, "an objekt kan akselerere , og på et bestemt tidspunkt, ikke være flytte ." Fint.

Anbefalt: