Hva er en prosentandel i matematikk?
Hva er en prosentandel i matematikk?

Video: Hva er en prosentandel i matematikk?

Video: Hva er en prosentandel i matematikk?
Video: Finding a Percent of a Number | Calculating Percentages 2024, April
Anonim

EN prosentandel er en ligning hvor a prosent er lik et ekvivalentforhold. For eksempel, 60%=60100 60% = 60 100 og vi kan forenkle 60100=35 60 100 = 3 5.

På samme måte kan du spørre, er andelen en prosent?

1 vil være 10 %, men a proporsjon er et forhold, som i dette tilfellet 10/100 = 1/10=. 1, men 10 % er ikke et forhold i seg selv, men er en proporsjon på 100. % betyr AV hundre. EN proporsjon er et tall TIL et annet tall.

På samme måte, hvordan beregner jeg prosentvis hvile? Til fastslå totalt fra a prosent i fremtiden multipliseres det gitte prosentdel verdi med 100 og del produktet på prosenten . Denne metoden fungerer i alle tilfeller der a prosentdel og dens verdi er gitt. For eksempel når 2 prosent = 80, gang 80 med 100 og del på 2 for å nå 4000.

På denne måten, hva er forskjellen mellom forhold og prosent?

Forskjellen mellom forhold og prosent . EN forhold er en måte å beskrive forholdet på mellom to annerledes mengder. Prosentandeler er også en måte å sammenligne to på annerledes ting, men de sammenligner en del av noe med en helhet.

Hva er prosentligningen?

Grunnleggende Prosentligning . I dette ligning , basen er tallet som vi tar a prosentdel og beløpet er verdien som er resultatet av å ta prosent av basen. Dette betyr at i enhver prosent problemet er det tre grunnleggende verdier å være bekymret for: prosent , basen og den resulterende mengden.

Anbefalt: