Kan foreldre med blodtype A og B få et barn med O?
Kan foreldre med blodtype A og B få et barn med O?

Video: Kan foreldre med blodtype A og B få et barn med O?

Video: Kan foreldre med blodtype A og B få et barn med O?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Ja, fordi hver person har to "gener" for blodtype . To foreldre med A eller B blodtype , derfor, kan produsere en barn med blodtype O . Hvis de begge ha AO- eller BO-genene, hver foreldre kunne donere en O genet til avkommet. Avkommet ville da ha OO gener, gjør dem blodtype O.

Med tanke på dette, kan foreldre med blodtype A og B lage O?

Hvis morens blodtype er B , og farens blodtype er O , da må barnet deres være det heller B eller O . For eksempel hvis både mor og påstått far har type EN blod , deretter barnet kan har bare A eller O blod . Imidlertid, i 1 av 4 tilfeller, begge foreldre vil bidra med sin recessive O genet til barnet deres.

Dessuten, hvordan kunne to foreldre med blodtype A og B få et barn med type O? Noen som har en A og en B versjon av blodtype genet gjør både A og B proteiner. Men noen som har en B og en O versjon gjør bare B protein. De er B blodtype men kan passere O på deres barn . Så to B-foreldre kan lage en Å barn hvis begge foreldre er BO.

Foruten ovenfor, kan foreldre med type A-blod ha et type O-barn?

ABO Blodtype Hver biologisk forelder donerer ett av to ABO-gener til deres barn . A- og B-genene er dominerende og O genet er recessivt. For eksempel, a forelder med O blod med 2 O gener og en forelder med en blod med 2 A gener vil ha en A blodtype barn med ett A-gen og ett O genet.

Kan en mor med AB-blod få et barn med O?

Å være O , du trenger vanligvis få an O fra begge mamma og pappa. Men en AB forelder vanligvis har en A- og en B-versjon, ikke en O . Så de vanligvis kan 't ha an Å barn.

Anbefalt: