Kan to foreldre med svart hår få et blondt barn?
Kan to foreldre med svart hår få et blondt barn?

Video: Kan to foreldre med svart hår få et blondt barn?

Video: Kan to foreldre med svart hår få et blondt barn?
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, April
Anonim

Ja, genene for lys eller blondt hår er recessive overfor mørkt hår , som betyr at du trenger to kopier av blond gen (en fra mamma, en fra pappa) til har et blondt hår barn . Hvis barn får ett eksemplar for mørkt hår og ett eksemplar for blond , den mørk vilje være dominerende, altså barnet vil ha mørkt hår.

Folk spør også, kan noen med svart hår få et blondt barn?

Hvis faren har svart hår og ingen i hans familie eller aner har blondt hår , så er det fortsatt en sjanse for at barnet kan få blondt hår avhengig av mor. Siden de eneste allelene en forelder har er svart , de vil passere en dominant svart allel til alle deres barn.

Foruten ovenfor, kan et barn ha mørkere hud enn begge foreldrene? Kan et par far a baby det er betydelig mørkere eller lettere enn noen av dem individuell? Det korte svaret er, ja! Et par kan ha en baby med en hud farge som ikke er mellom deres egne.

Vet også, kan et barn ha en annen hårfarge enn foreldre?

Ja. Hårfarge er en egenskap kontrollert av flere gener, så det er ofte flere muligheter som kan oppstå fra et gitt sett med foreldre . En person med en brun allel vil ha brun hår ; en person uten brune alleler vil være blond. Dette forklarer hvorfor to brunhårede foreldre kan produsere en blondhåret barn.

Kan 2 mørkhårede foreldre få et ingefær barn?

Genet for rødt hår er recessiv, så en person trenger to kopier av det genet for at det skal vises eller komme til uttrykk. Det betyr selv om begge deler foreldre bære genet, bare én av fire av deres barn vil sannsynligvis vise seg å være en rødhåret.

Anbefalt: