Er blondt hår eller brunt hår mer dominerende?
Er blondt hår eller brunt hår mer dominerende?

Video: Er blondt hår eller brunt hår mer dominerende?

Video: Er blondt hår eller brunt hår mer dominerende?
Video: Осветление и окрашивание волос в Блонд Пошагово дома | Осветление корней волос в домашних условиях 2024, April
Anonim

brunt hår er dominerende over blondt hår . Barn med en brun - hårete allel og en blond - hårete allel vil presentere brunt hår også. Bare de med to blond - hårete alleler vil ha blondt hår.

På samme måte spør folk, er mørkt hår mer dominerende enn blondt hår?

Genetikken til hår fargene er ennå ikke fast etablert. I følge en teori kontrollerer minst to genpar mennesker hår farge. Én fenotype ( brun / blond ) har en dominerende brun allel og et recessivt blondt allel. En person med en brun allel vil ha brunt hår ; en person med nr brun alleler vil være blonde.

Foruten ovenfor, hvilken hårfarge er mer dominerende? Det viser seg at brunt hår er dominerende. Det betyr at selv om bare én av de to allelene dine er for brunt hår, vil håret ditt være brunt. De blond allelet er recessivt og blir tildekket. Du kan tenke på recessive alleler som t-skjorter, og dominerende som jakker.

Med tanke på dette, hvilken forelder bestemmer hårfarge?

Fordi hårfargegener er additive snarere enn dominerende eller recessive, a barn kan ha en helt annen hårfarge fra foreldrene. Imidlertid har foreldre med veldig lyst eller veldig mørkt hår sannsynligvis et stort antall "av" eller "på" hårfargegener.

Er blondt hår et recessivt gen?

Det er recessiv . Blond er recessiv , det er derfor du kan være det blond hår, men har to mørkhårede foreldre. Hvis de begge bærer blonde gen , men også bære den dominerende brunhårede genet , da blir de brunhårete, men barnet deres kan være det blond.

Anbefalt: