Hvorfor er foreldre- og dattercellene i mitose og meiose forskjellige?
Hvorfor er foreldre- og dattercellene i mitose og meiose forskjellige?

Video: Hvorfor er foreldre- og dattercellene i mitose og meiose forskjellige?

Video: Hvorfor er foreldre- og dattercellene i mitose og meiose forskjellige?
Video: Mitosis vs. Meiosis: Side by Side Comparison 2024, April
Anonim

Forklaring: De viktigste forskjellene mellom mitose og meiose oppstå i meiose stadium I. Inn mitose , den datterceller har samme antall kromosomer som foreldrecelle , mens i meiose , den datterceller har halvparten av antallet kromosomer som forelder.

Dessuten, hvordan er datterceller forskjellige fra foreldreceller i mitose?

Når det gjelder DNA-innhold, eller mengden av DNA, er datterceller er identiske med forelder . I organismer, mitose er en måte å produsere to på datterceller som vil ha annerledes funksjoner eller bli annen celle typer. I begge tilfeller datterceller har fortsatt samme mengde DNA som foreldrecelle.

I tillegg, hvordan er dattercellene forskjellige fra den opprinnelige cellen? Hver dattercelle er haploid og har bare ett sett med kromosomer, eller halvparten av det totale antallet kromosomer i opprinnelig celle . Cytokinesis følger, og deler cytoplasmaet av de to celler . Ved avslutningen av meiose er det fire haploide datterceller som fortsetter å utvikle seg til enten sæd eller egg celler.

Videre, hvorfor er datterceller genetisk forskjellige i meiose?

De datterceller produsert av mitose er identiske, mens datterceller produsert av meiose er annerledes fordi kryssing har skjedd. Hendelsene som skjer i meiose men ikke mitose inkluderer homologe kromosomer som parer seg, krysser over og stiller seg langs metafaseplaten i tetrader.

Hva er forskjellen mellom datterceller i mitose og meiose?

To datterceller produseres etter mitose og cytoplasmatisk deling, mens fire datterceller produseres etter meiose . Datterceller resulterer fra mitose er diploide, mens de som følger av meiose er haploide. Datterceller som er produktet av mitose er genetisk identiske.

Anbefalt: