Hva er tre strukturelle forskjeller mellom DNA og RNA?
Hva er tre strukturelle forskjeller mellom DNA og RNA?

Video: Hva er tre strukturelle forskjeller mellom DNA og RNA?

Video: Hva er tre strukturelle forskjeller mellom DNA og RNA?
Video: ДНК против РНК (обновлено) 2024, Kan
Anonim

DNA er dobbelttrådet, mens RNA er enkelttrådet. RNA inneholder ribose som sukker, mens DNA inneholder deoksyribose. Også, tre av nitrogenbasene er de samme i to typer (adenin, cytosin og guanin), men DNA inneholder tymin mens RNA inneholder uracil.

Med tanke på dette, hva er de strukturelle forskjellene mellom DNA og RNA?

DNA er en lang polymer med deoksyriboser og fosfatryggrad. Har fire forskjellige nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og tymin. RNA er en polymer med en ribose- og fosfatryggrad. Fire forskjellige nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og uracil.

I tillegg, hva er de strukturelle likhetene mellom DNA og RNA? Likheten : Begge er femkarbonpentosesukker som danner nukleotider med base og fosfat (sukker + base + fosfat = nukleotider). Baser: The DNA består av adenin, guanin, cytosin og tymin mens RNA er oppdiktet av adenin, guanin, cytosin og uracil.

Hva er de tre viktigste forskjellene mellom DNA- og RNA-quizlet?

RNA er annerledes fra DNA er tre måter: (1) sukkeret i RNA er ribose ikke dioksyribose; (2) RNA er generelt enkelttrådet og ikke dobbelttrådet; og (3) RNA inneholder uracil i stedet for tymin.

Hva er 5 forskjeller mellom DNA og RNA?

DNA inneholder sukkeret deoksyribose, mens RNA inneholder sukkerribosen. DNA og RNA baseparing er litt annerledes siden DNA bruker basene adenin, tymin, cytosin og guanin; RNA bruker adenin, uracil, cytosin og guanin. Uracil skiller seg fra tymin ved at det mangler en metylgruppe på ringen.

Anbefalt: