Hva er to grunnleggende forskjeller mellom DNA og RNA?
Hva er to grunnleggende forskjeller mellom DNA og RNA?

Video: Hva er to grunnleggende forskjeller mellom DNA og RNA?

Video: Hva er to grunnleggende forskjeller mellom DNA og RNA?
Video: mRNA, tRNA, and rRNA function | Types of RNA 2024, Kan
Anonim

DNA er en lang polymer med deoksyriboser og fosfatryggrad. Å ha fire annerledes nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin og tymin. RNA er en polymer med ribose- og fosfatryggrad. Fire annerledes nitrogenholdige baser: adenin, guanin, cytosin, anduracil.

Når det gjelder dette, hva er forskjellen mellom DNA- og RNA-ekstraksjon?

Hoved forskjellen mellom DNA og RNA-ekstraksjon er at pH-nivået på DNA-ekstraksjon er pH8 mens pH-nivået på RNA-ekstraksjon er pH 4,7. DNA- og RNA-ekstraksjon er de to prosedyrene involvert i isolasjonen og rensing av nukleinsyrer fra cellene i vev. Begge prosedyrene består av tre trinn.

Dessuten, hva er basene til DNA og RNA? I DNA , det er fire forskjellige baser :adenin (A) og guanin (G) er de større purinene. Cytosin (C) og tymin (T) er de mindre pyrimidinene. RNA inneholder også fire forskjellige baser . Tre av disse er de samme som i DNA : adenin, guanin og cytosin.

Dessuten, hva er RNA og hvordan er det forskjellig fra DNA?

DNA står for deoksyribonukleinsyre, mens RNA står for ribonukleinsyre. DNA bærer dermed adeoksyribosesukker og RNA inneholder ribosesukker. DNA er sammensatt av flere typer nitrogenholdige baser: adenin, tymin, cytosin og guanin. RNA inneholder nitrogene baser som ligner på DNA , men inneholder ikke tymin.

Hva er funksjonen til mRNA?

Den primære funksjonen til mRNA er å fungere som et mellomledd mellom den genetiske informasjonen i DNA og aminosyresekvensen til proteiner. mRNA inneholder kodoner som er komplementære til sekvensen av nukleotider på templat-DNA og styrer dannelsen av aminosyrer gjennom virkningen av ribosomer og tRNA.

Anbefalt: