Hva er forskjellen mellom strukturelle isomerer og stereoisomerer?
Hva er forskjellen mellom strukturelle isomerer og stereoisomerer?

Video: Hva er forskjellen mellom strukturelle isomerer og stereoisomerer?

Video: Hva er forskjellen mellom strukturelle isomerer og stereoisomerer?
Video: Structural Isomers and Stereoisomers 2024, Kan
Anonim

Strukturelle isomerer har samme molekylformel men a annerledes bindingsarrangement mellom atomene. Stereoisomerer har identiske molekylformler og arrangementer av atomer. De skiller seg bare fra hverandre i romlig orientering av grupper i molekyl.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom konformasjonelle og strukturelle isomerer?

Konstitusjonelle isomerer er kalt strukturelle isomerer i noen lærebøker. Stereoisomerer: To molekyler med samme konstitusjon men annerledes stereokjemi. Konformasjonsisomerer (Konformatorer): To molekyler med samme konfigurasjon men ulik konformasjon.

hvordan ser en strukturell isomer ut? Strukturelle isomerer er molekyler som har samme molekylformel, men med atomene koblet i en annen rekkefølge. Der er tre typer strukturelle isomerer . I kjede isomerer , karbonatomene er koblet sammen i forskjellige rekkefølger. I en av dem, butan, ligger karbonatomene i en «rett kjede».

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom stereoisomerer og konstitusjonelle isomerer?

Konstitusjonelle ( strukturell ) isomerer er forbindelser med samme molekylformel, men med a annerledes struktur. Stereoisomerer (romlig isomerer ) er forbindelser med samme molekylformel og funksjonelle struktur, men med en annerledes romlig orientering av molekylene eller deres deler.

Hva er eksempler på isomerer?

Butan og isobutan har samme antall karbon (C) atomer og hydrogen (H) atomer, så deres molekylformler er de samme. Hver av dem har imidlertid en annen strukturformel, som viser hvordan atomene er ordnet. Så vi kan si at butan og isobutan er strukturelle isomerer.

Anbefalt: