Hva er funksjonen til Golgi-apparatquizlet?
Hva er funksjonen til Golgi-apparatquizlet?

Video: Hva er funksjonen til Golgi-apparatquizlet?

Video: Hva er funksjonen til Golgi-apparatquizlet?
Video: Endoplasmic reticulum and Golgi bodies | Biology | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Golgi-apparatet modifiserer, sorterer og pakker proteiner og andre materialer fra det endoplasmatiske retikulum for lagring i cellen eller frigjøring utenfor cellen.

På samme måte, hva er hovedfunksjonen til Golgi-apparatet?

Det har blitt sammenlignet med cellens postkontor. En hovedfunksjon er modifisering, sortering og pakking av proteiner for sekresjon. Det er også involvert i transport av lipider rundt celle og dannelsen av lysosomer. Posene eller foldene til Golgi-apparatet kalles cisternae.

Man kan også spørre, hva er funksjonen til mitokondriequizlet? Nettstedet for mobilnettet respirasjon - produksjon av energi i form av ATP fra glukose. Staveformen til mitokondrier øker overflatearealet for diffusjon og gjør diffusjon raskere og mer effektiv for å gi høy energi behov som en organisme har.

Angående dette, hva er funksjonene til lysosomer?

Definisjon av Lysosome Inside a celle , mange organeller fungerer for å fjerne avfall. En av nøkkelorganellene involvert i fordøyelse og fjerning av avfall er lysosomet. Lysosomer er organeller som inneholder fordøyelsessystemet enzymer . De fordøyer overflødige eller utslitte organeller, matpartikler og oppslukte virus eller bakterier.

Hva er funksjonene til cytoskjelettquizlet?

Cytoskjelettet støtter og former en celle , hjelper posisjonere og transportere organeller, gir styrke, assisterer i celle divisjon og hjelpemidler celle bevegelse.

Anbefalt: