Hvorfor har mitokondrier folder?
Hvorfor har mitokondrier folder?

Video: Hvorfor har mitokondrier folder?

Video: Hvorfor har mitokondrier folder?
Video: Mitochondria Aren't Just the Powerhouse of the Cell 2024, Kan
Anonim

Funksjonen til folder i mitokondrier er å øke overflaten. Dette indre brettet del av mitokondrier (den indre membranen) er ansvarlig for celleånding (prosessen med å bryte ned karbohydrater (sukker) for å lage energi).

På denne måten, hvorfor er mitokondrier foldet?

Væsken som finnes i mitokondrier kalles matrisen. De folding av den indre membranen øker overflatearealet inne i organellen. Siden mange av de kjemiske reaksjonene skjer på den indre membranen, skaper det økte overflatearealet mer plass for reaksjoner.

På samme måte, hvorfor har mitokondrier en dobbel membran? De dobbel membran kommer fra teorien om at mitokondrier oppsto som en symbiont. Det ytre membran ligner en typisk eukaryot celle mens den indre membran har egenskaper som en prokaryot membran . Hvorfor har mitokondrier så mange indre membran utfoldinger (dvs. cristae)?

Når man tar dette i betraktning, hva er fordelen med å ha en foldet membran i mitokondriene?

De folding av det indre membran øker overflatearealet inne i organellen. De fordeler av folding det indre membran av mitokondrier er som nedenfor: Den folding av indre membran øker overflatearealet inne i organellen. Matrise er væsken som er i mitokondrier.

Hvorfor er foldede membraner en fordel for en celle?

Et høyt foldet membran er en fordel for funksjonen til celluar deler fordi er deler stykker i celle , skaper en enklere transportvei. En organell med høyt foldede membraner er det endoplasmatiske retikulum.

Anbefalt: