Hvorfor er den indre membranen til mitokondrier?
Hvorfor er den indre membranen til mitokondrier?

Video: Hvorfor er den indre membranen til mitokondrier?

Video: Hvorfor er den indre membranen til mitokondrier?
Video: Атеросклероз — 3 лучших метода избавления от недуга! 2024, Kan
Anonim

De mitokondriell indre membran er stedet for elektrontransportkjeden, et viktig trinn i aerob respirasjon. Mellom indre membran og ytre membran er inter- membran rom. Der bygges H+ ioner opp for å skape et protonpotensial som bidrar til å drive ATP-energidannelsen.

Spørsmålet er også, hva er den indre membranen til mitokondrier?

De indre mitokondriemembran (IMM) er mitokondriell membran som skiller mitokondrie matrise fra intermembranrommet.

I tillegg, hvordan er den indre membranen til mitokondriene unik? De ytre membran dekker organellen og inneholder den som en hud. De indre membran bretter seg over mange ganger og lager lagdelte strukturer kalt cristae. Væsken som finnes i mitokondrier kalles matrisen. Foldingen av indre membran øker overflatearealet inne i organellen.

Med tanke på dette, hvorfor er den indre membranen i mitokondriene rystet?

*De indre lag av mitokondrier er ruglet på grunn av større overflate. * Mitokondrier kan ha oppstått fra symbiotiske bakterier fordi de tok bolig i de første eukaryote cellene. Beskriv arrangementet av mocrotubles som utgjør centriolene.

Hvorfor er mitokondriell indre membran ugjennomtrengelig?

De indre mitokondriemembran representerer således hovedstedet for ATP-generering, og denne kritiske rollen gjenspeiles i strukturen. Ellers indre membran er ugjennomtrengelig til de fleste ioner og små molekyler - en egenskap som er avgjørende for å opprettholde protongradienten som driver oksidativ fosforylering.

Anbefalt: