Hva er fordelen med foldet indre membran i mitokondrier?
Hva er fordelen med foldet indre membran i mitokondrier?

Video: Hva er fordelen med foldet indre membran i mitokondrier?

Video: Hva er fordelen med foldet indre membran i mitokondrier?
Video: Folding of inner membrane of mitochondria are called 2024, April
Anonim

Funksjonen til folder i mitokondrier er å øke overflaten. Dette innvendig foldet del av mitokondrier (de indre membran ) er ansvarlig for celleånding (prosessen med å bryte ned karbohydrater (sukker) for å lage energi).

Med tanke på dette, hva er fordelen med folding av indre membran i mitokondrier?

De folding av indre membran øker overflatearealet inne i organellen. De fordelene med å brette de indre membran av mitokondrier er som nedenfor: Den folding av indre membran øker overflatearealet inne i organellen. Matrise er væsken som er i mitokondrier.

For det andre, hvorfor er den indre membranen til mitokondriene høyt foldet quizlet? The cristae ( foldet membran ) øker overflatearealet til indre membran for å tillate en høyere transporthastighet av reaktanter (f.eks. H+ og O2) og produkter (f.eks. Co2 og H20) og tillater også kompartmentalisering slik at reaksjonene kan skje under optimale forhold.

Med tanke på dette, hva er fordelen med å ha en foldet membran?

en. De foldet membran gir cellen et større overflateareal uten at cellens volum endres. Jo mer folder det er jo flere materialer er i stand til å reise inn og ut av cellen.

Hvorfor er den doble membranen til mitokondriene viktig?

De mitokondrier (flertall mitokondrier ) er en unik dobbelt - membran bundet organell i den eukaryote cellen antatt å være en uavhengig bakterie som ble inkorporert i den eukaryote cellen og dannet et symbiotisk forhold med cellen som revolusjonerte cellulær respirasjon, og drev utviklingen av

Anbefalt: