Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellige typer folder?
Hva er forskjellige typer folder?

Video: Hva er forskjellige typer folder?

Video: Hva er forskjellige typer folder?
Video: Windows 10 - Create a Folder - How to Make New File Folders on Your Laptop Computer Files & Folders 2024, Kan
Anonim

Det er tre store typer av stein folding : monokliner, synkliner og antiklinier. En monoklin er en enkel bøyning i berglagene slik at de ikke lenger er horisontale. Antiklinier er brettet steiner som buer oppover og dykker bort fra midten av brette.

På denne måten, hva er typene folder?

Typer folder

  • Antiklinisk: lineær, strata synker normalt vekk fra aksialt senter, eldste strata i senter.
  • Synlinje: lineær, strata faller normalt mot aksialt senter, yngste strata i senter.
  • Antiform: lineær, strata faller bort fra aksialt senter, alder ukjent eller invertert.

Dessuten, hva er foldfeil? Feil og folder Hvis en stor plate eller plate av jordoverflaten gradvis klemmes sammen, rynker og krøller den faste steinen sakte. Lagene blir bølgete folder . Når steiner andre steder strekkes eller bøyes sprekker de eller deler seg langs svake punkter. Disse sprekkene er kjent som feil.

Med tanke på dette, hva er folder i geologi?

Begrepet brette brukes i geologi når en eller en stabel med opprinnelig flate, jevne overflater, slik som sedimentære lag, er bøyd eller buet som følge av trykk og høy temperatur. De forekommer enkeltvis som isolerte folder og i omfattende brette tog i forskjellige størrelser, i en rekke skalaer.

Hva forårsaker folder?

De folder oppstår som et resultat av det tektoniske trykket og spenningen i bergartene og snarere enn brudd, de brette . De blir lett visualisert ved tap av horisontalitet av lagene. Når tektoniske krefter som virker på sedimentære bergarter er en rekke karakteristiske former.

Anbefalt: