Hva er betydningen av breddegrad?
Hva er betydningen av breddegrad?

Video: Hva er betydningen av breddegrad?

Video: Hva er betydningen av breddegrad?
Video: Эта находка может стать самой значимой и долгожданной в 21 веке 2024, Kan
Anonim

Disse linjene lar deg raskt og nøyaktig lokalisere steder og funksjoner på jordens overflate. Breddegrad og lengdegrad også spille en viktig rolle i å bestemme tider og datoer. Breddegrad : Linjer av breddegrad er imaginære linjer som går i øst-vest (side-til-side) retning rundt jorden.

Med tanke på dette, hva er betydningen av breddegrad og lengdegrad?

Linjer av breddegrad og lengdegrad har en veldig viktig rolle: Den spesielle plasseringen av ethvert sted på jorden kan bare spores nøyaktig ved hjelp av breddegrad og lengdegrad av det stedet. Breddegrad : Jordens generelle klimatiske inndeling kan studeres ved hjelp av breddegrader.

I tillegg, hva er viktigheten av parallell av breddegrad? det er den eneste linjen av breddegrad det er også en stor sirkel. Den deler planeten inn i dens nordlige og sørlige halvkule og er grunnlinjen for alle andre linjer av breddegrad som vil kjøre parallell til ekvator. På jevndøgnene vil solen ligge rett over ekvator.

Hva er bruken av breddegrad derav?

Linjene til breddegrad løpe øst og vest, parallelt med ekvator. De brukes til å definere nord-sør-posisjonen til et sted på planeten. Major breddegrad linjer inkluderer: Ekvator som er 0 grader.

Hva er virkningen av breddegrad?

Breddegrad har en stor effekt på klima pga breddegrad styrer hvor mye solenergi et sted mottar. Tropene, som er steder på eller nær ekvator, er varme hele året fordi de får omtrent like mye sollys i løpet av året.

Anbefalt: