Innholdsfortegnelse:

Hva er noen eksempler på breddegrad?
Hva er noen eksempler på breddegrad?

Video: Hva er noen eksempler på breddegrad?

Video: Hva er noen eksempler på breddegrad?
Video: 1 Intro bredde lengde 2024, Kan
Anonim

Eksempler på viktige breddegrader/paralleller inkluderer:

  • Ekvator: 0 grader av breddegrad .
  • Polarsirkelen: er 66,5 grader nord.
  • Antarktissirkelen: 66,5 grader sør.
  • Steinbukkens vendekrets: 23,4 grader sør.
  • Kreftens vendekrets: 23,4 grader nord.

Dessuten, hva kalles Latitude?

Breddegrad er målingen av avstanden nord-sør for ekvator. Det er målt med 180 imaginære linjer som danner sirkler rundt jorden øst-vest, parallelt med ekvator. Disse linjene er kjent som paralleller.

Også, hva er bruken av breddegrad? Linjene til breddegrad løp øst og vest, parallelt med ekvator. De brukes til å definere nord-sørposisjonen til en plassering på planeten. Major breddegrad linjer inkluderer: Ekvator som er 0 grader.

Så, hva er et eksempel på lengdegrad?

EN lengdegrad på 180 grader vest eller 180 grader øst, derimot, betyr at du er på motsatt side av verden til Greenwich målt fra øst til vest. Nord eller sør påvirker ikke lengdegrad . Til eksempel , New York og Miami har nesten nøyaktig det samme lengdegrader : rundt 80 grader vest.

Hva er lengdegrad og breddegrad eksempel?

Til eksempel , en plassering kan bli funnet langs breddegrad linje 15°N og lengdegrad linje30°Ø. Når du skriver breddegrad og lengdegrad , skrive breddegrad først, etterfulgt av et komma, og deretter lengdegrad . Til eksempel , linjene ovenfor breddegrad og lengdegrad vil bli skrevet som "15°N, 30°E."

Anbefalt: