Innholdsfortegnelse:

Hva er noen eksempler på allotroper?
Hva er noen eksempler på allotroper?

Video: Hva er noen eksempler på allotroper?

Video: Hva er noen eksempler på allotroper?
Video: Allotropes: Definition, Examples, and Practice 2024, April
Anonim

Eksempler på allotroper

Å fortsette de karbon eksempel , indiamant, de karbonatomer er bundet for å danne et tetrahedralgitter. I grafitt, de atomer bindes for å danne ark av et heksagonalt gitter. Annen allotroper av karbon inkluderer grafen og fullerener. O2 og ozon, O3, er allotroper av oksygen.

På denne måten, hva er eksempler på allotroper?

For eksempel inkluderer allotropene av karbon:

  • diamant, hvor karbonatomene er bundet sammen i et gitterarrangement med et fire hjørner;
  • grafitt, hvor karbonatomene er bundet sammen i ark av et sekssidig gitter;
  • grafen, enkelt ark av grafitt; og.

Deretter er spørsmålet, hva er allotropisk materiale? Allotropi , eksistensen av et kjemisk element i to eller flere former, som kan variere i arrangementet av atomer krystallinske faste stoffer eller i forekomsten av molekyler som inneholder forskjellig antall atomer.

Herav, hva er Allotropy forklare med eksempel?

Eksempler : Grafitt og diamant er begge deler allotroper av karbon. O2 og ozon, O3, er allotroper av oksygen. Allotroper er elementene som eksisterer i to eller flere forskjellige former i samme fysiske tilstand. Allotroper generelt forskjellige i fysiske egenskaper og kan også variere i kjemisk aktivitet.

Hvilke elementer finnes i allotropiske former?

Gassformig oksygen, for eksempel, finnes i tre allotropiske former : monoatomisk oksygen (O), et diatomisk molekyl (O2), og i et triatomisk molekyl kjent som ozon(O3). Et slående eksempel på forskjellige fysiske egenskaper blant allotroper er tilfellet med karbon. Solidkarbon finnes i to allotropiske former : diamant andgrafitt.

Anbefalt: