Hvilken form er y ax2 bx c?
Hvilken form er y ax2 bx c?

Video: Hvilken form er y ax2 bx c?

Video: Hvilken form er y ax2 bx c?
Video: For following graphs of `y = ax^2 + bx + c `with a,b,c c R, comment on the sign of 2024, Kan
Anonim

En kvadratisk funksjon er en funksjon av for min = øks2 + bx + c , hvor a≠ 0, anda, b, og c er reelle tall.

Angående dette, hva står ax2 BX C for?

y= aks2 + bx + c ? Grafen vår er en parabolaso vil det se ut som eller? I vår formel y = aks2 + bx + c , hvis a står for et tall over 0 (positivt tall) så åpner parabelen seg oppover, hvis den står for et tall under 0 (negativt tall) så åpnes det nedover.

For det andre, hva er C i ligningen til en parabel? Grafer av Paraboler De c -verdi er der grafen skjærer aksen. I denne grafen er c -verdien er -1 og toppunktet er det høyeste punktet på grafen kjent som et maksimum. Grafen til a parabel som åpner seg ser slik ut. De c -valueis der grafen skjærer y-aksen.

På samme måte spørs det, hva er a i y ax 2 bx c?

Grafen til en kvadratisk ligning i to variabler( y = øks2 + bx + c ) kalles en parabel. Vi sier at den første parabelen åpner seg oppover (er en U-form) og den andre parabelen åpner seg nedover (er en opp-ned-U-form). For å tegne en parabel må vi finne dens avskjæringer, toppunkt og hvilken vei den åpner.

Hvordan gjør du Y MX C?

Ligninger av rette linjer er i form y = mx + c (m og c er tall). m er gradienten til linjen og c er den y -avskjæring (hvor grafen krysser y -akser).

Anbefalt: