Er vann inkludert i netto ioniske ligninger?
Er vann inkludert i netto ioniske ligninger?

Video: Er vann inkludert i netto ioniske ligninger?

Video: Er vann inkludert i netto ioniske ligninger?
Video: Daniel Schmachtenberger: Will Technology Destroy Us? 2024, Kan
Anonim

De netto ionisk ligning er: H+(aq) + OH–(aq) → H2O(l) Merk at når vann er involvert i en vandig reaksjon, skrives det alltid H2O(l), ikke H2O(aq).

På samme måte, hva viser en netto ionisk ligning?

De netto ionisk ligning er kjemisk ligning som viser bare de elementene, forbindelsene og ioner som er direkte involvert i den kjemiske reaksjonen.

Vet også, hva er et netto ionisk ligningseksempel? For eksempel reaksjon som vi har vurdert, den netto ionisk ligning blir funnet ved å krysse av tilskueren ioner fra det komplette ionisk ligning : 6 Na+ (aq) + 2 PO43- (aq) + 3 Ca2+ (aq) + 6 Cl- (aq) 6 Na+ (aq) + 6 Cl- (aq) + Ca3(PO4)2 (s) og deretter omskrive "restene:"

Ved siden av dette, skiller du væske i netto ionisk?

I en netto ionisk ligning, Gjør du koble fra væske molekyler? Hvis væske dissosierer og bare en av de ioner er involvert da ja du kanskje gjøre at. Men noen ganger er det ikke det vi er interessert i. For eksempel hvis reaksjonen du er interesser i er mellom noe og vann, si ammoniakk, så nei.

Hva er en ionisk ligning?

Ioniske ligninger . Ioniske ligninger og nett ioniske ligninger er vanligvis kun skrevet for reaksjoner som oppstår i løsning og er et forsøk på å vise hvordan ioner tilstedeværende reagerer.

Anbefalt: