Hva betyr prediksjonsfeil?
Hva betyr prediksjonsfeil?

Video: Hva betyr prediksjonsfeil?

Video: Hva betyr prediksjonsfeil?
Video: Radical New Treatment For Your Anxiety, PTSD, Phobias 2024, Kan
Anonim

EN prediksjonsfeil er svikt i en forventet hendelse. Feil er et uunngåelig element av prediktiv analyser som også bør kvantifiseres og presenteres sammen med enhver modell, ofte i form av et konfidensintervall som indikerer hvor nøyaktig den spådommer forventes å være.

Med tanke på dette, hva er prediksjonsfeilen?

Forutsigelsesfeil er definert som forskjellene mellom de observerte verdiene til den avhengige variabelen og spådd verdier for den variabelen oppnådd ved bruk av en gitt regresjonsligning og de observerte verdiene til den uavhengige variabelen.

På samme måte, hva er prediksjonsfeil ved regresjon? Prediksjonsfeil kvantifiserer en av to ting: I regresjon analyse, er det et mål på hvor godt modellen predikerer responsvariabelen. I klassifisering (maskinlæring) er det et mål på hvor godt prøver er klassifisert til riktig kategori.

Bare så, hvordan beregner du prediksjonsfeil?

Ligningene til beregning av prosent prediksjonsfeil (prosentdel prediksjonsfeil = målt verdi - spådd verdi målt verdi × 100 eller prosent prediksjonsfeil = spådd verdi - målt verdi målt verdi × 100) og lignende ligninger har vært mye brukt.

Hva er forskjellen mellom en positiv og en negativ prediksjonsfeil?

De forskjell mellom det faktiske resultatet av en situasjon eller handling og det forventede resultatet er belønningen prediksjonsfeil (RPE). EN positivt RPE indikerer at resultatet var bedre enn forventet mens a negativ RPE indikerer at det var verre enn forventet; RPE er null når hendelser skjer i henhold til forventningene.

Anbefalt: